Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з сайту petition.kyivcity.gov.ua

На сайті Київради з’явилась петиція з проханням забезпечити безперешкодний і безпечний прохід до метро «Виставковий центр» з вулиці Ломоносова.

Як повідомляється в петиції, житловий комплекс «Сонячна Брама» перекрив прохід через свою територію. Тож тепер жителі «Лікограду» та інших новобудов не можуть нормально дістатися до станції метро «Виставковий центр».

«Єдиний вихід йти по небезпечній дорозі без тротуару по вулиці Софії Ковалевскої. Або йти набагато довше в обхід», – пишуть автори звернення.

До петиції також додається витяг з документу про надання дозвільної документації на демонтаж перешкод та відновлення порушеного благоустрою прибудинкової території.

Стверджується, що жителі ЖК «Лікоград» та інших комплексів вже кілька разів надсилали відповідні листи до Голосіївської райдержадміністрації, але вони так і не були передані Департаменту міського благоустрою.

Влітку ми писали про те, що у Лондоні заборонять закривати доступ до нових житлових комплексів, адже мер міста впевнений, що «сегрегація є морально неприпустимою».

Також, на прикладі ЖК «Комфорт Таун», ми пояснювали, чому Києву варто відмовитись від парканів і чому вони не здатні перетворити житло на неприступну фортецю; огорожі посилюють не безпеку, а, скоріше, паранойю всередині замкненої спільноти і сегрегацію у суспільстві загалом.

Читайте також: Немає входу. Чому житлові двори перетворюють на фортеці?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button