Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із відео у кольорі

На YouTube з’явилося відреставроване відео зі зйомкою Нью-Йорка 1911 році у високій якості.

Кіноплівку відреставрував нью-йоркський Музей сучасного мистецтва MoMA у 2018 році, а зараз блогер-відеоредактор Денис Ширяєв вирішив осучаснити старовинний фільм за допомогою алгоритмів нейромережі. Зокрема, він збільшив розширення до 4К, частоту кадрів довів до 60-ти на секунду, покращив різкість та додав колір.

Дев’ятихвилинний фільм знімала у 1911 році шведська компанія Svenska Biografteatern. Завданням команди було їздити по світу та фільмувати відомі місця. До травелогу увійшли кадри з Ніагарським водоспадом, краєвидами Парижа, Монте-Карло та Венеції.

У Нью-Йорку шведські оператори зняли статую Свободи, збудований за кілька років до того Мангеттенський міст, Беттері-парк, хмарочос «Праска», Медісон-авеню, Бродвей, надземні залізничні колії тощо.

Чорно-білий оригінал, відреставрований MoMA, можна переглянути тут.

Денис Ширяєв раніше так само «осучаснював» за допомогою нейромережі «Прибуття поїзда» братів Люмьєр, запис висадки астронавтів на Місяць та іншу кінохроніку. Днями він опублікував у своєму блозі кадри Парижа кінця ХІХ століття:

https://youtu.be/fo_eZuOTBNc

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button