Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: CoWomen, Unsplash

Верховна Рада прийняла у цілому законопроєкт №3220 щодо підтримки підприємців у період карантину, повідомляє Економічна правда.

Згідно з документом, з 1 березня до 30 квітня буде звільнено від сплати ЄСВ (єдиного соціального внеску) всіх фізичних осіб-підприємців (ФОП) та тих, хто займається незалежною професійною діяльністю. Також на цей період буде скасовано штрафи та пеню за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності по ЄСВ.

З 1 березня до 31 травня бізнес звільняється від основних штрафів та пені за порушення податкового законодавства. Ця норма не буде стосуватися порушень по сплаті ПДВ (податку на додану вартість), акцизів та ренти.

На три місяці буде відтерміновано обов’язкове введення РРО (касові аппарати або фіскальні реєстратори) для всіх категорій «спрощенців».

До 31 травня запроваджено тимчасовий мораторій на нові документальні та фактичні податкові перевірки та продовження початих.

Крім того, громадян буде звільнено від штрафів та пені за прострочення виплат за споживчими кредитами з 1 березня по 30 квітня. Ті, хто захворів на коронавірус чи перебуває на самоізоляції, отримають допомогу.

Нагадаємо, до Київради подадуть проєкт рішення про тимчасове звільнення підприємців столиці від сплати місцевих податків.

Тим часом у Франції на час карантину скасували рахунки за газ, електроенергію, а також не буде нараховуватися квартплата.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу COVID-19 як пандемією. У Києві та Україні від 12 березня запроваджено карантин, який триватиме три тижні. З 17 березня Україна закрила кордони для в’їзду іноземних громадян.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button