Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/NJDeptofHealth/

Міністерство охорони здоров’я прогнозує, що з наступного тижня в Україні значно збільшиться кількість перевірок на коронавірус. Але це станеться через збільшення кількості випадків COVID-19 і підозр на цю хворобу, а не через тестування всіх підряд. Про це сказав на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє LB.ua.

«Ми очікуємо зараз найбільшої поставки тестів для ПЛР-діагностики, які буде розподілено на території держави, і вже наступного тижня кількість досліджень буде значно збільшуватися», – повідомив він.

Водночас Ляшко зауважив, що наразі в держави немає планів перевіряти на коронавірус усіх людей з симптомами гострого респіраторного захворювання або тих, хто повернувся з-за кордону.

«ВООЗ і досвід інших країн, окрім Кореї, показує, що тестують тільки тих, хто звертається по медичну допомогу і з відповідними симптомами. Це насамперед залежить і від навантаження на систему охорони здоров’я. Буквально нещодавно італійські медики зверталися через ЗМІ з проханням не приходити на тестування, якщо немає симптомів, оскільки лабораторії не встигають працювати», – сказав він.

Зараз в Україні на коронавірус перевіряють в 11 лабораторіях.

За даними Telegram-каналу МОЗ «Коронавірус_Інфо», з початку року вірусологічна лабораторія Центру громадського здоров’я протестувала близько 500 зразків на COVID-19.

Для порівняння, у Білорусі станом на 16 березня було зроблено 16 тисяч тестів, у Росії – 116 тисяч, у Польщі – 7,9 тисяч, в Угорщині – майже 1,6 тисячі, у Чехії – 6,3 тисячі, у Франції – 11 тисяч, в Австрії – понад 10 тисяч, у Норвегії – 18 тисяч, в Італії – майже 150 тисяч. Докладніше з даними по всіх країнах можна ознайомитися за посиланням.

Кількість перевірок на коронавірус у відношенні до кількості населення

Ми писали про досвід італійського міста Во, в якому протестували на коронавірус усіх жителів, незалежно від симптомів, що дозволило зупинити поширення хвороби.

Наразі в Україні відомо про 26 випадків COVID-19. Троє людей померли, один вилікувався.

У Києві та Україні від 12 березня запроваджено карантин, який триватиме три тижні. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу COVID-19 пандемією.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button