Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Олександр Німас. Фото: alextv.zp.ua

20 березня мер Києва Віталій Кличко звільнив директора КП «Київтранспарксервіс» Олександра Німаса. За час свого головування останній  був фігурантом кількох корупційних скандалів. В розпорядженні про звільнення вказано, що Німас «звільнився за власним бажанням».

Посаду директора КП «Київтранспарксервіс» він обіймав з 13 листопада 2018 року. Призначення він отримав за протекцією  тодішнього заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, який був звільнений 29 листопада 2019 року.

За час перебування на посаді директора Німаса неодноразово звинувачували в недоброчесності, а станом на лютий 2020 року КП «Київтранспарксервіс» отримало до 50 судових позовів.

Корупційні скандали навколо колишнього директора «Київтранспарксервісу» почалися, коли він був в.о. директора. Тоді евакуацією автомобілів опікувалася приватна фірма з Маріуполя, що майже втричі завищила ціни на свої послуги.

Фото: ТСН

У жовтні 2018 року на конкурсній комісії, при визначенні кандидатур на посаду директора КП «Київтранспарксервіс», його звинувачували у незаконному звільненні співробітників і в роздаванні посад людям з «темним минулим», а також закидали нездатність вирішити проблеми з нелегальними паркувальниками в столиці.

У листопаді 2018 року в КП відмовилися надавати інформацію на звернення депутата Київради про кількість укладених договорів та суми грошових надходжень від їх реалізації. У КП пояснили це тим, що у підприємства є внутрішній наказ, який визначає цю інформацію, як комерційну таємницю. Відтак доступ до неї закрили і депутатам, і містянам.

У березні 2019 року завершили розслідування і направили до суду обвинувальний акт щодо чотирьох посадових осіб «Київтранспарксервісу», які, за даними слідчих, входили до складу злочинної групи, що організувала схему системного отримання неправомірної вигоди від підприємців за розміщення парковок.

За оформлення документів і укладення договору на розміщення одного паркувального майданчика підозрювані вимагали від 500 до 700 доларів.

Також відомо, що КП «Київтранспарксервіс» провело 279 аукціонів на парковки, з яких лише 87 завершилися укладенням договору. За результатами цих торгів були укладені договори на 95 мільйонів гривень. Решта аукціонів не відбулися, з них 106 зірвалися через відсутність пропозицій, а 24 не відбулося, тому що всі учасники були дискваліфіковані або переможець торгів відмовився підписувати договір.

Наразі в.о. директора «Київтранспарксервіс» тимчасово призначена заступник директора з юридичних питань цього підприємства Тетяна Ларіна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button