Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія Glovo запустила в Києві темну кухню, або хмарну кухню Cook Room – проєкт, анонсований минулого року. Така кухня призначена лише для приготування страв для користувачів сервісу доставки їжі.

У Glovo вважають, що ця модель дозволить ресторанам зберегти бізнес у період карантину. Адже зараз ресторани вимушені перелаштовуватися на доставку, а підтримувати роботу закладу, зокрема власної кухні, лише заради доставки виявляється невигідно.

«70% наших проєктів законсервовано на час карантину. “Хмарна кухня” дозволяє нам швидко розгорнути проект без додаткових витрат: немає необхідності у великих площах, інвестиції в гарний інтер’єр, меблі, посуд», – коментує Анна Проценко, яка керує мережею ресторанів 3bCafe, Menya Musashi і Torisho.

Окрім цих закладів партнерами хмарної кухні стали Kitaika, мережі Berliner Döner та Foodz Ukraine.

Крім того, така кухня дозволить розширити охоплення різних районів міста. Клієнти зможуть замовити їжу з ресторану, який розташовано в іншому кінці Києва.

Після завершення карантину заклади продовжать економити ресурси, готуючи страви для онлайн-замовлень лише на хмарних кухнях.

Раніше генеральний менеджер Glovo розповідав, що під час карантину попит на доставку зріс, проте сервіс зіштовхнувся з падінням пропозиції через закриття закладів, а також із падінням платоспроможності клієнтів, які постраждали від кризи.

У листопаді 2019 року подібну темну кухню запустив сервіс доставки їжі «Ракета».

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button