Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 122 днів. За цей час ми опублікували 24984 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія Glovo запустила в Києві темну кухню, або хмарну кухню Cook Room – проєкт, анонсований минулого року. Така кухня призначена лише для приготування страв для користувачів сервісу доставки їжі.

У Glovo вважають, що ця модель дозволить ресторанам зберегти бізнес у період карантину. Адже зараз ресторани вимушені перелаштовуватися на доставку, а підтримувати роботу закладу, зокрема власної кухні, лише заради доставки виявляється невигідно.

«70% наших проєктів законсервовано на час карантину. “Хмарна кухня” дозволяє нам швидко розгорнути проект без додаткових витрат: немає необхідності у великих площах, інвестиції в гарний інтер’єр, меблі, посуд», – коментує Анна Проценко, яка керує мережею ресторанів 3bCafe, Menya Musashi і Torisho.

Окрім цих закладів партнерами хмарної кухні стали Kitaika, мережі Berliner Döner та Foodz Ukraine.

Крім того, така кухня дозволить розширити охоплення різних районів міста. Клієнти зможуть замовити їжу з ресторану, який розташовано в іншому кінці Києва.

Після завершення карантину заклади продовжать економити ресурси, готуючи страви для онлайн-замовлень лише на хмарних кухнях.

Раніше генеральний менеджер Glovo розповідав, що під час карантину попит на доставку зріс, проте сервіс зіштовхнувся з падінням пропозиції через закриття закладів, а також із падінням платоспроможності клієнтів, які постраждали від кризи.

У листопаді 2019 року подібну темну кухню запустив сервіс доставки їжі «Ракета».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button