Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Після того, як 31 березня, київський Департамент архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) видав наказ, яким скасував право на початок виконання будівельних робіт за адресою вул. Мирна 2/1, і реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації, другого квітня на ділянці все ще тривали роботи – працювала техніка та будівельники.

Будинок почали зводити на Подолі, всупереч функціональному призначенню земельної ділянки. Будівництво почали на ділянці, що має призначення житлової садибної забудови, де дозволена кількість поверхів будівлі – не вище трьох, але у будинку по вулиці Мирній, 2/1, станом на березень 2020 року, їх було вже десять.

Фото: Тарас Кайдан

Проте інспекція, яка складалась з представників прокуратури, народної депутатки, Нацполіції, ДАБІ та кількох відомств КМДА: Офісу трансформації, Департаментів охорони культурної спадщини, благоустрою та земельних ресурсів, не змогла потрапити на ділянку, аби провести огляд та зафіксувати порушення заборони проводити будівельні роботи. За словами чиновників, цього не можна зробити без рішення суду, як це було у ситуації з незаконною надбудовою на вул. Антоновича, або без згоди власника. Суд, за словами представника прокуратури, вже тричі відмовляв у такому огляді.

Депутатка Київради Ольга Балицька прокоментувала цю невдалу інспекцію у Facebook: «Без ухвали слідчого судді сьогодні ніхто не зміг зайти на будівельний майданчик та як мінімум оглянути його. Тобто, незаконність будівництва очевидна для всіх, крім суду. У будь-якому випадку, це не кінець, оскільки отримати дозвіл від суду – це справа часу. А поки забудовнику видали припис від Департаменту міського благоустрою КМДА».

Ситуацію ускладнює ще й те, що Державна архітектурно-будівельна інспекція більше не може проводити огляди та контролювати будівництва, адже постанова Кабінету міністрів, за якою мати працювати ця установа, повністю скасована, а замість інспекції має з’явитись кілька інших відомств.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button