Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У зв’язку з карантином 17-й фестиваль Docudays UA відбудеться онлайн. Стрічки, правозахисні заходи RIGHTS NOW та події майстерні документалістики DOCU/КЛАС показуватимуть з 24 квітня до 3 травня в режимі онлайн-трансляції. Трансляція буде безкоштовною. За можливості, за перегляд фільмів можна сплатити довільну суму або зробити благодійний внесок на сайті фестивалю.

Програмна директорка фестивалю, Вікторія Лещенко також повідомила, що ті, хто вже придбали абонементи матимуть декілька опцій, що робити з ним далі: «заморозити» та зберегти на наступній рік; обміняти на набір цьогорічного фестивального мерчу (наплічник, футболку, наліпку та ручку) та отримати знижку 20% на абонемент на наступний рік. Також є можливість отримати повне відшкодування грошей за придбаний абонемент.

«Для нас це рішення сповнене викликів та експериментів: ми будемо першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн. Відтак долучитися до Docudays UA-2020 зможуть не лише киян(к)и, а й уся Україна», – пишуть організатори.

Цьогорічний онлайн-фестиваль матиме три складові:

  • Публічні онлайн-трансляції правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій та зустрічей DOCU/КЛАС, а також розмов про життя і про кіно з режисерами/-ками фестивальних стрічок та кінокритиками/-инями на сайті docudays.ua;
  • Віртуальний кінотеатр DOCU/SPACE, де відбудуться покази понад 50 фестивальних стрічок з конкурсних та позаконкурсних програм, більшість з яких будуть доступні з 24 квітня до 10 травня.
  • Ексклюзивні онлайн-події для власників/-ць індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Cеред них: Ukrainian Doc Preview презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями/-чинями кіноіндустрії, втілена у партнерстві з Українським інститутом, а також Meet Professionals  цикл онлайн-зустрічей з міжнародними експерт(к)ами документального кіно.

У глядачів та глядачок буде можливість дистанційно поспілкуватися з «книгами» в Живій бібліотеці. А підліткам пропонують взяти участь в онлайн-студії документального кіно, щоб під менторством документальних режисерів/-ок вони створювати власні документальні стрічки про життя на карантині у DOCU/ТАБОРІ.

Наголошують, що онлайн-фестиваль збереже всі конкурсні програми – DOCU/СВІТ, DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО.

Детальна програма та розклад фестивальних онлайн-трансляцій з’явиться на сайті за тиждень до початку фестивалю. ТІ, хто вже мають фестивальні абонементи та індустрійні акредитації, отримають її на пошту.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button