Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23624 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

11 квітня до України з Китаю прибуде рейс, що доставить набори реагентів, необхідних для проведення лабораторних ПЛР-тестів для діагностики COVID-19. Їх закупила мережа супермаркетів «Сільпо» у взаємодії з Офісом Президента. 

Зазначається, що наборів реагентів, закуплених на суму понад 50 млн гривень, вистачить для того, щоб провести тестування на коронавірус мільйона українців. Реагенти доставлять в усі регіони, де працюють спеціалізовані лабораторії МОЗ. На сьогодні в Україні їх 26 — дві в Києві та по одній у кожній області.

Раніше президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що загалом цього тижня Україна очікує щонайменше сім літаків з гуманітарною допомогою з Китаю та Південної Кореї, що доставлять в Україну експрес тести та системи для ПЛР-діагностики, а також захисні комтюми, маски, респіратори та апарати ШВЛ.

Президент зазначив, що з цього тижня також почнеться виробництво вітчизняних ПЛР тест-систем та наголосив, що в Україні вже пипускають 900 тисяч масок щодня.

Читайте також: Український інститут зможе випускати до 50 тисяч ПЛР-тестів за добу.

Фото: Clinical Lab Manager.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button