Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Польща почне «розморожувати» економіку з 19 квітня. Про це сказав міністр охорони здоров’я Лукаш Шумовський в ефірі радіо RMF24, повідомляє LB.ua. Він підкреслив ефективність ізоляції та зазначив, якби не карантин, кількість пацієнтів в Польщі досягла б десятків тисяч чоловік.

Зокрема, розглядають пом’якшення обмежень на відвідування магазинів. Зараз кількість покупців обмежена кількістю кас в магазинах:  наприклад, якщо є п’ять кас, то одночасно в магазині можуть перебувати 15 осіб. Уряд хоче змінити цей ліміт і прив’язати кількість покупців до площі магазину. Також, з обмеженням на одночасний прийом клієнтів, на першому етапі будуть відкриті перукарні та салони краси.

У той же час з 16 квітня в Польщі вводиться обов’язкове носіння масок у громадських місцях.

Водночас Шумовський зазначив, що не очікує припинення епідемії з приходом літа.

На його думку, поляки «можуть забути» про традиційні відпустки, як до епідемії. Міністр зазначив, що боротьба з коронавірусом триватиме щонайменше рік, і немає жодних наукових підтверджень, що епідемія повинна була б завершитися влітку.

Станом на ранок 14 квітня в Польщі підтверджені близько 7 202 тисяч випадків зараження коронавірусною інфекцією, з них 263 людей померли, 618 пацієнтів видужали .

Фото: EPA/UPG

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button