Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Великодніх богослужіннях в церквах можуть одночасно бути присутні максимум 10 людей, і це не парафіяни, повідомляє Новое Время, посилаючись на заяву радника глави МВС Юрія Тандіта.

Він повідомив, що  на Великдень у храмах можуть перебувати лише ті, хто забезпечують службу.

«Це лише ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звісно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход — по одній людині, якщо великий — по дві людини», —  цитують Тандіта в МВС.

Радник міністра окремо наголосив, що правоохоронці будуть контролювати та не допускати скупчення людей біля храмів.

У разі виникнення скупчення людей біля храмів будуть діяти в декілька етапів: поліція спочатку буде проводити  роз’яснення серед громадян, а в разі повторних порушень складатиме протоколи, зазначив радник.

Також відомо, що під час Великодніх богослужінь в Україні біля храмів чергуватимуть 22 тисячі правоохоронців. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко в ефірі програми «Право на владу», повідомляє Укрінформ.

Голова Нацполіції в ефірі також звернувся до священнослужителів усіх конфесій із проханням «допомогти поліції в ці дні утримати порядок».

На минулі вихідні, 11-12 квітня, на Вербну неділю, поліція склала три адмінпротоколи за фактами порушення карантину священниками. Ще у 12 випадках матеріали справи вивчаються. Голова МВС Арсен Аваков зазначив, що протоколи було складено через скупчення людей у низці церков.

13 квітня стало відомо про закриття Києво-Печерської Лаври на карантин. Рішення прийняла комісія з надзвичайних ситуацій КМДА. Адже, за словами мера Києва Віталія Кличка, у Лаврі підтвердили вже понад 90 випадків захворювання на COVID-19.

Фото обкладинки: Anna Shvets

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button