Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На щоденному брифінгу мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що якість повітря в столиці покращилась і ця ситуація стабілізувалась. Кличко зазначив, що вже більше тижня Київ входить в топ антирейтингу по забрудненню повітря міст світу, що пов’язують саме з пожежами. Мер також додав, що минулого місяця рятувальники більше ніж 400 разів виїжджали на гасіння підпалів.

«Ситуація стабілізувалась завдяки праці пожежників, зміни напрямку вітру та короткочасним дощам», – повідомив Віталій Кличко.

Кличко також зазначив, що в МВС створили спеціальну групу, що протидіє підпалам, а Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію в лісах. Кличко подякував небайдужим людям, які інформують про підпали та викликають правоохоронців, сказав, що поліція вже затримала кількох паліїв.

Нагадаємо, нещодавно Верховна рада підтримала закон про збільшення штрафів за підпадли в Україні, він набрав чинності 17 квітня. Тепер за підпал сухостою зловмисники будуть змушені заплатити у 18 разів більше ніж раніше.

Про це свідчать і показники SaveEcoBot. Наразі переважна більшість станцій показують в столиці «добрий» рівень якості.

Скрін мапи з сайту SaveEcoBot

Показники порталу IQAir.com, рейтинг забруднення повітря в містах якого Київ нещодавно очолював, також показують  «хороший» рівень якості повітря. Погодинні показники, які пблікують на сайті показують традиційне збільшення забруднення в години пік, після чого якість повітря знову повертається до безпечного рівня.

Скрін з сайту IQAir.com

Скрін з сайту IQAir.com

На сайті ДСНС опублікували мапу, де позначині всі осередки вогню за останній час, а також позначено напрямок поширення продуктів горіння вітром.

Мапа з сайту ДСНС

Нагадаємо, що ще чотирі дні назад рівень забруднення повітря в Києві оцінювали як «дуже нездоровий».

Фото з обкладинки: з відкритих джерел. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button