Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі «Право на владу» повідомив, що в Україні можуть запустити масові тестування  на антитіла до коронавірусу. Таку діагностику вже проводять у США та Німеччині, Україна може стати пʼятою країною, де перевірятимуть наявність імунітету до коронавірусу.

«ПЛР-тести не можна використовувати постійно, оскільки є питання інкубаційного періоду. Ми можемо потрапити на перші три дні інкубаційного періоду, коли цей тест буде неінформативним. В той же час для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби використовують ІФА-методи». – повідомив Ляшко.

Тестування проводитимуть методом ІФА (Імуноферментний аналіз). Цей метод виявляє не вірус, а наявність у хворого антитіл до нього. Антитіла класу G (IgG) з’являються в орагнізмі на третій тиждень після ураження. 

Наявність антитіл показує, чи перехворіла людина на коронавірус, та чи має вона імунітет проти нього. Але зараз немає данних про те, якої тривалості може бути імунітет до коронавірусу. Санлікар поки що наголосив, що в тих, хто має антитіла, «імунітет справляється три місяці».

Ляшко наголосив, що в Україні можуть проводити мільйон тестів на добу, але ІФА-тестування ще не запущене, оскільки тести проходять випробування. Також подібні тести німецьких та американських виробників замовили приватні організації.

«Головне, щоб підтвердили, що ці тести тестують на антитіла саме до нового коронавірусу. Бо зараз зʼявилася велика кількість тестів до коронавірусу. Коронавірус у нас циркулював і до того в Україні, і можна виявити антитіла до коронавірусу, але вони не захищатимуть від коронавірусної хвороби. Тому нам треба знати, що це специфічний ІФА-тест специфічних антитіл до специфічного коронавірусу», — додав головний санлікар.

Фото з відкритих джерел

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button