Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У понеділок, четвертого березня, середньодобова затримка на дорогах Києва склала понад 28%. Для порівняння, роком раніше затримка перевищувала 35%. Про це повідомляють аналітики А+С Україна.

Ранковий пік припав на 9:00-10:00 з затримкою до 66%, а вечірній – на 18:00-19:00 з затримкою до 81%.

У компанії зауважують, що вчорашні сильні зливи, які затопили деякі вулиці, могли вплинути на затримки як у бік збільшення, так й у бік зменшення, адже дехто міг відмовитися або перенести свої поїздки. Очікують, що дані за сьогодні будуть більш показовими.

Водночас аналітики припускають, що на цьому тижні середній показник затримок знову збільшиться і перейде на новий щабель, враховуючи, що інших опцій, крім пересування на автомобілі, немає. Активізація поїздок може бути пов’язана з анонсованим послабленням карантинних заходів з 11 травня.

«Ми не скористалися нагодою і не зробили pop-up bike lanes (тимчасові велосмуги), не підсилили громадський транспорт і не розширили тротуари. Це, мабуть, закономірно для нашого поточного мислення. Але є одне, що можуть зробити водії Києва самостійно: якщо ми з вами відмовимося від кожної п’ятої, а краще кожної четвертої своєї поїздки на авто (попрацюємо один день із дому або проведемо зустріч у Zoom), то затримка до 30% може зберегтися», – зазначають в А+С Україна.

Нагадаємо, що в багатьох містах світу облаштовують тимчасові велодоріжки на час карантину. У Франції такі велосмуги називають «коронавелодоріжки».

Дивіться також проєкти: Після пандемії європейські міста лишатимуть автівкам менше місця

Фото: Дмитро Рахматуллін

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button