Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23608 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві досі тривають зливи, які почалися четвертого травня. Очікується, що дощ ущухне до другої половини дня сьомого травня. За цю ніч у місті випала майже місячна норма опадів – до 49 міліметрів, повідомляє Вечірній Київ.

Дощі спричинили підтоплення у понижених місцях, яких у Києві загалом налічується близько 300. Однак «Київавтодор» запевняє, що у проблемних місцях – вулиці біля станції метро «Лівобережна», тунель на вулиці Теліги біля станції метро «Дорогожичі», площа Перемоги, вулиця Вереснева – обійшлося без підтоплень.

Натомість підтоплення виникли, зокрема, на вулицях Табірній і Стеценка, що біля метро «Берестейська». Упровдож ночі гідрослужба «Київавтодору» ліквідувала усі локальні підтоплення, запевняють у пресслужбі корпорації.

Після грози четвертого травня користувачі соцмереж публікували фотографії значних підтоплень, а також вулиці Пушкінській (на фото вгорі), де цьогоріч закінчили робити капітальний ремонт.

Підтоплення на вулицях Солом’янська та Кудряшова 4 травня. Фото з соцмереж, pravda.com.ua

Також киянин Іван Шамкий сфотографував підтоплений вихід зі станції метро «Героїв Дніпра», де збудували ТРЦ «Оазис». Портал «Моя Оболонь» повідомляє, що саму станцію від підтоплення врятували гідрозатвори.

Фото: Іван Шамкий

За даними порталу, під час будівництва ТРЦ «Оазис» було забетоновано частину зливостоків станції метро, розташованих по периметру кільця-громадського простору та перед виходами до нього. Крім того, під час будівництва торговельного центру було піднято рівень підлоги у центральній частині першого поверху, що провокує рух води до виходів із метро.

Фото: Іван Шамкий

Комунальники повідомляють, що підтоплення трапляються через те, що вітер зриває листя, і воно разом із сміттям закриває решітки зливостоків. Міський голова Віталій Кличко відреагував на затоплені вулиці, нагадавши, що в Києві – 800 кілометрів зливової каналізації, і більшу частину цих комунікацій не оновлювали десятиліттями.

Фото: КК «Київавтодор»

На обкладинці: злива на вулиці Пушкінській 4 травня. Фото: Андрій Кулібаба

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button