Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» не відкриють, як раніше планувалося, у 2023 році, повідомив в інтерв’ю hromadske голова Інституту національної пам’яті Антон Дробович.

«Великий повноцінний міжнародного рівня меморіальний центр у 2023 точно не відкриють. Якби архітектурний конкурс, який закінчився восени, прийняли та розпочалось будівництво, то були б ще якісь шанси», – зазначив Дробович.

Він додав, що до кінця року мають розробити концепцію центру.

У вересні 2019 року в конкурсі на найкращий проєкт Центру Голокосту «Бабин Яр» перемогла команда австрійських архітекторів Querkraft Architekten.

Читайте також: Що відбувається з Бабиним Яром: яка роль російських олігархів і режисера та української держави

Невдовзі змінилася команда, яка розробляла концепцію експозиції музею. Художнім керівником став російський кінорежисер Ілля Хржановський, автор контроверсійного фільму «Дау». Розроблену його командою ідею музею критики називають геймізацією смерті та Дісней-Голокостом.

Читайте також: Голограми, атракціони та Іґґі Поп: гід майбутнім музеєм Бабин яр за проєктом команди Хржановського

На обкладинці: візуалізація проєкту Меморіалу, Querkraft Architekten

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button