Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шевченківський районний суд Києва скасував арешт незавершеного будівництва житлового будинку на вулиці Мирній, 2/1, що неподалік від Житнього ринку на Подолі, повідомляє Наші Гроші.

Слідчий суддя скасував арешт за клопотанням обслуговуючого кооперативу «Зелений замок», який є користувачем та замовником забудови. Засновниками цього кооперативу є син співачки й ексдепутатки Оксани Білозір та її колишня помічниця.

Зокрема, суддя послався на проєкт будівництва, відповідно до якого поверховість будинку складає чотири поверхи. Насправді ЖК «Зелений замок», ступінь готовності якого оцінюють у 90%, налічує 11-поверхів.

Ліворуч – незавершене будівництво (фото newsmir.info), праворуч – візуалізація проєкту

Білозір отримала ділянку площею 0,08 гектара у приватну власність у 2004 році, а в 2016 році передала під забудову.

Нацполіція порушила кримінальне провадження за фактом самовільного будівництва у квітні 2019 року.

31 березня 2020 року Держархбудінспекція скасувала повідомлення про початок виконання будівельних робіт і реєстрацію декларації про готовність до експлуатації, оскільки житловий будинок перевищує дозволену Генпланом поверховість на цій території.

Сьомого квітня на «будинок Білозір» було накладено арешт.

Фото обкладинки: facebook.com/oksana.bilozir

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button