Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У перший день роботи «Вокзальна», одна із найзавантаженіших станцій київського метро, дуже малолюдна. Поки не настав карантин, тут щодня вишиковувалися величезні черги, що тягнулися з вестибюлю на вулицю — і зменшити цю тисняву могло б лише будівництво нової лінії швидкісного трамваю.

Підлога біля кас вкрита наліпками, які допомогають пасажирам тримати належну фізичну дистанцію. В самих касах перестали продавати жетони — і не всі містяни одразу зорієнтувались, як потрібно користуватися новим паперовим квитком.

Лайтбокси, плакати та голосові повідомлення постійно нагадують про обов’язкове носіння масок. Втім, серед пасажирів не знайшлося жодного covid-дисидента: ніхто не пробував бодай приспустити пов’язку. Водночас майже не було людей, які носили б рукавички, але всі вони спокійно трималися при цьому за поручень.  

Поїзди їздять за звичним розкладом: вранці інтервали між ними складали менше однієї хвилини. Наліпки на платформах продовжують нагадувати про дистанцію, але пасажири і так дотримуються її без особливих проблем.

Містяни намагаються триматися на відстані й у вагонах, сидячи через одне-два сидіння один від одного. Не чутно оголошень, які раніше закликали пасажирів триматися за поручні — і складається враження, що, на відміну від ескалаторів, робити це тут остерігаються. 

Про «життя до карантину» у вагонах нагадують досі не зняті афіші концертів, датовані квітнем і травнем. А на моніторах продовжують рекламувати «ювелірну піраміду» B2B Jewelry, яка припинила виплати своїм вкладникам ще наприкінці березня.

Наразі таку невелику кількість пасажирів пояснюють тим, що не всі містяни мають змогу доїхати наземним транспортом до метро. Але ті, кому це вдалося, могли побачити, як метро швидко залишає позаду автівки, які стояли у заторі на Броварському проспекті.

Всі фото: Олександра Луніна

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button