Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Офіс Уповноваженої Верховної Ради з прав людини вимагає вибачень від Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби за його вислів про сурогатне материнство.

28 травня у дописі на Facebook Кулеба фактично прирівняв гомосексуальні пари до ґвалтівників.

«(Реклама сурогатного материнства) не говорить нам про те, хто насправді ховається за красивим рекламним буклетом. Є випадки, коли сім’ї – фіктивні, коли “подружжям” можуть виявитися і гомосексуальні пари, і ґвалтівники. Вона не говорить про те, що Україна взагалі не може контролювати, що стається з дітьми, яких вивозять закордон», – написав він.

Омбудсманка Людмила Денисова вважає такі слова проявом мови ворожнечі стосовно представників ЛГБТІ-спільноти.

Кулеба не вважає свій допис дискримінаційним, наполягаючи, що гомосексуальні пари не мають права всиновлювати дітей. Він посилається на законодавство, яке дозволяє скористатися послугами сурогатного материнства подружжю, що його Сімейний кодекс визначає як союз чоловіка і жінки.

Раніше сама Денисова заявляла про необхідність змін до закону, аби сурогатне материнство було дозволено виключно для громадян України.

Дискусія про сурогатне материнство пожвавилася після відео з кількома десятками немовлят, народжених сурогатними матерями. Дітей розмістили в київському готелі в очікуванні на генетичних батьків, які не могли приїхати в Україну через карантин.

У більшості країн Європи сурогатне материнство заборонено або дозволена лише альтруїстична форма. В Україні дозволено сурогатне материнство за грошову винагороду.

Фото: Mikael Stenberg, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button