Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Забудовник Крістерової Гірки подав позов до суду через розірвання Київрадою договору оренди земельної ділянки, повідомляє Чесно.

Активісти, які виступають проти забудови, побоюються, що Господарський суд міста Києва винесе рішення на користь забудовника через упередженість судді. Так, на підготовчому засіданні першого червня суддя Катерина Головіна не долучила представників громади Гірки Крістера третьою стороною до справи.

«Представників громади та їхнього адвоката не пустили до судової зали. Хоча представник Київради про це клопотав. Чи не є це проявом упередженості судді? Бо ця поважна пані винесла вже три ухвали на користь забудовника, зокрема заборонила висаджувати дерева на ділянці», – зазначила представниця громади Гірки Крістера Тетяна Ратушняк.

За її словами, інші судді залишили без розгляду попередні два судові позови компанії «Будінвест КМ».

Йдеться про ділянку площею трохи більше одного гектара на вулиці Вишгородській, 47-Ж у Подільському районі, де зараз зелена зона. У 2007 році цю землю передали в оренду для будівництва житлового будинку. У 2017 році договір подовжили до 2022 року. Місцеві мешканці влаштовували акції протесту проти забудови.

Фото: Inga Malko‎

У грудні 2019 року Київрада розірвала договір оренди з забудовником. Громада відразу взялася за відновлення території: засипали котлован, вивезли уламки бетонного паркану, вирівняли землю ділянку, завезли чорнозем та висадили близько 200 дерев.

На початку червня розробники Генплану Києва повідомили, що на підставі рішення Київради віднесли парк «Крістерова гірка» до території зелених насаджень загального користування.

Парк «Крістерова гірка» загалом має площу 4,3 гектара. Його заклав у 1850 році садівник Вільгельм Крістер. Зараз у парку мешкають лебеді та дикі качки, є й тварини, занесені до Червоної книги.

Фото: facebook.com/girkaKristera

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button