Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Державна архітектурно-будівельна інспекція відмовила у видачі дозволу на третю чергу реконструкції Київського зоопарку, повідомляють Наші гроші.

У ДАБІ вказали на невідповідність експертного звіту щодо проєктної документації вимогам законодавства, а саме: він не завірений належним чином, а до проведення експертизи не залучено архітектора з відповідною кваліфікацією.

Також у відмові вказано, що заявники – Київський зоопарк та «Житлоінвестбуд-УКБ» – не подали усі необхідні документи. Зокрема, немає висновку з оцінки впливу на довкілля, необхідного у разі облаштування автомобілього паркінгу на більш як 100 паркомісць.

30 квітня «Житлоінвестбуд-УКБ» уклало угоду з компанією «Фундамент» про будівництво третьої черги зоопарку на 802 мільйона гривень. Переможець тендеру, як зазначають Наші гроші, пов’язаний з екс-директором «Житлоінвестбуд-УКБ» та заступником голови КМДА Вячеславом Непопом.

Третій етап реконструкції зоопарку розраховують завершити до 2023 року. Він включає, зокрема, будівництво павільйонів «Тераріум» і «Мадагаскар» з водоспадами, а також павільйон спільної експозиції Нової Гвінеї, Мадагаскару та Комодо.

Зоопарк відкрили для відвідувачів 23 травня – після карантину та завершення першої черги реконструкції. Вхід перенесли на вулицю Зоологічну, далі від станції метро «Політехнічний інститут» і ближче до автомобільного паркінгу. Старий вхід знесли.

Концепцію розвитку Київського зоопарку презентували у 2016 році. Згідно з нею, реконструкцію планується провести у шість етапів, які триватимуть понад п’ять років. Перший етап розпочали навесні 2018 року.

Фото: пресслужба КМДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button