Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія IBM оголосила про повне припинення розробки технологій розпізнавання облич, заявила про вихід з цієї області та закликала до «національного діалогу» про необхідність використання технологій подібного роду.

Про це у відкритому листі Конгресу США на підтримку законопроєкту про масштабну реформу поліції The Justice in Policing Act 2020 повідомив генеральний директор IBM Арвінд Крішна.

Представник IBM у коментарі Axios повідомив, що рішення про закриття цього бізнес-напрямку приймалося керівництвом протягом кількох останніх місяців, а клієнти були поінформовані задовго до цього. IBM заявила, що «більше не буде  надавати подібні послуги або оновлювати відповідні продукти», але за необхідності продовжить підтримувати чинних клієнтів.

«IBM твердо виступає проти і не буде потурати використанню будь-яких технологій, включно з технологією розпізнавання осіб, пропоновану іншими постачальниками, для масового спостереження, расового профілювання, порушень основних прав і свобод людини або будь-яких цілей, які йдуть всупереч основним принципами нашої Політики довіри і прозорості. Ми вважаємо, що прийшов час почати національний діалог про те, чи слід застосовувати технологію розпізнавання осіб в місцевих правоохоронних органах і як це робити»,  пише Крішна.

Очільник IBM також згадав про використання технології в контексті реформи поліції, обговорення якої почалося після смерті Джорджа Флойда. IBM заявила, що роль, відведену штучному інтелекту в діяльності правоохоронних органів, слід ретельно перевірити, щоб переконатися в його неупередженості. Компанія також закликає  посилити федеральні закони, що встановлюють відповідальність поліції за перевищення повноважень.

Зазначається, що програмне забезпечення для розпізнавання облич може стати причиною порушень прав людини, а також докази того, що технологія менш точна при розпізнаванні облич людей кольору.

Цей крок може стати початком нової тенденції дистанціювання IT-компаній від розробки подібних технологій.

Фото обкладинки: Carson Masterson / unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button