Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В КМДА дозволили проєктувати багатофункціональний комплекс біля станції метро «Іподром». Замовниками будівництва є ТОВ «Укрсоцстройінвест» і ПП «Альтернатива плюс», що входять до групи «Мандарин Плаза Груп» бізнесмена Вагіфа Алієва, повідомляє KV. Загальна площа трьох ділянок, що підуть під забудову — 3,7 га.

Скрін кадастрової карти з позначеними ділянками під забудову (червоні) та території Льодового стадіону (зелена)

Поблизу розташований недобудований Льодовий стадіон, який «Укрсоцстройінвест» придбав у 2010 році на підставі збереження профілю будівлі — льодової арени (згідно з вимогами Європейської федерації з хокею), інвестиційного внеску в розмірі 25 млн доларів та реконструкції будівлі протягом п’яти років.

Три роки тому Вагіф Алієв анонсував будівництво найбільшого в Україні ТРЦ «Південний» на місці Льодового стадіону під який столична влада, ймовірно, й додала йому ще кілька гектарів. За попереднім планом, у новому торговому центрі мала б з’явитися спортивна арена площею близько 70 тис. кв. м, зона розваг на 100 тис. кв. м та галерея магазинів.

В липні 2018 року КМДА направила звернення до Кабміну з проханням передати Льодовий стадіон у комунальну власність.

Читайте такожМонстри модернізму: Крита Спортивна Арена на ВДНГ.

У травні 2020 замовники будівництва отримали від Департаменту містобудування та архітектури КМДА містобудівні умови і обмеження (МУО) на проєктування багатофункціонального комплексу з приміщенням конгрес-холу, пресцентру, медіацентру та паркінгом за адресою просп. Академіка Глушкова, 5 в Голосіївському районі Києва.

Гранична висота майбутніх будівель, згідно з МУО, становить 275 метрів, але остаточну висоту будівлі визначатиме проєктна документація.

У вересні минулого року депутати провладної партії «Слуга народу» зареєстрували законопроєкт, який дозволяє приватизацію тисяч об’єктів: ВДНГ, Палац Спорту, стадіон «Олімпійський», «Тарілку» на Либідській, Льодовий стадіон тощо з метою залучення інвестицій.

Фото обкладинки: Олексій Биков

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button