Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Сіетлі на півночі США, де вже кілька тижнів тривають антирасистські та антиполіцейські протести, протестувальники захопили центральний квартал міста, розбивши там табір, а також на кілька годин захопили будівлю міської ради, повідомляють місцеві ЗМІ.

Фото: twitter.com/amandamsnyder

Наприкінці травня поліція Сіетлу застосувала до учасників протесту сльозогінний та перцевий газ, а також іншу нелетальну зброю. Хоча мерка Дженні Дуркан вибачилася за насильницький розгін мирної акції та пообіцяла запровадити 30-денний мораторій на застосування хімічної зброї, через кілька днів поліція знову використала газ проти протестувальників.

Фото: twitter.com/amandamsnyder

Тож учасники протестів подали до суду на дії поліції від імені групи Black Lives Matter.

«Припиніть використовувати хімічну зброю. Це житловий район, а не зона військових дій в епоху до Женевської конвенції. Тут діти». Фото: twitter.com/GoldsteinStreet

Цього тижня вони захопили центральний квартал та встановили намети, проголосивши територію зоною, вільною від поліції. У ніч проти 10 червня протестувальники влаштували перегляд документального кіно від Netflix «Тринадцята поправка» (“13th”) про расові упередження пенітенціарної системи США.

9 червня натовп протестувальників захопив будівлю міської ради, вимагаючи звільнення з посади мерки Дуркан. Вони змогли потрапити до міськради завдяки опозиційній депутатці міськради Кшамі Савант, яка мала ключі.

Фото: twitter.com/evanbush

У міськраді організували відкритий мікрофон, яким могли скористатися всі охочі. Вимоги реформувати поліцію, скоротивши фінансування на 50% та утворивши наглядовий орган, доповнилися соціальними вимогами, повідомляє South Seattle Emerald.

Зокрема, містяни вимагають посилити податкове навантаження на корпорацію Amazon, штаб-квартира якої розташована саме в Сіетлі. Як і в багатьох інших містах США, діяльність великих компаній спричиняє підвищення вартості життя й зокрема, зростання кількості безпритульних.

Так, виступаючи на відкритому мікрофоні, містяни звертали увагу на те, що експансія Amazon призвела до джентрифікації центрального району Сіетла.

Нагадаємо, щоб поліпшити репутацію компанії в Сіетлі, Amazon збудувала восьмиповерховий притулок для бездомних сімей із дітьми.

Фото на обкладинці: twitter.com/evanbush

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button