Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Американські архітектурні фірми Inform Studio та Buro Happold спроєктували східчастий пішохідний міст із простором для відпочинку. Він з’єднає два парки у місті Провіденс, що у Род-Айленді (США), повідомляє Dezeen.

Фото: archpaper.com

Пішохідний міст через річку Провіденс, що є притокою Сіконку, сягає 120 метрів та з’єднує нові зелені зони зі східного та західного боків набережної міста. Конструкція також включає п’ять причалів.

Каркас мосту має криволінійну форму, побудований зі сталі та покритий модульними панелями з деревини Red Louro. Це міцний та стійкий до гниття південноамериканський сорт деревини, який раніше використовувався для будівництва човнів і є «згадкою про минуле» Провіденсу (місто розташоване в Новій Англії, у гирлі річки Сіконк, що впадає в Атлантичний океан).

Східчаста форма мосту дозволила створити нижчий рівень, що знаходиться ближче до води. Там зробили невеликий  простір для відпочинку з ярусними широкими сходами, які можна використовувати як сидіння, та декоративними зеленими насадженнями.

«Новий міст є частиною загального плану парку на набережній, він об’єднує простори Сходу і Заходу міста у єдине суспільне середовище, синтезуючи як міські, так і природні умови», — повідомляють архітектори.

Усі фото з оригінальної статті Dezeen

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button