Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шостий апеляційний адмінсуд оскаржив попереднє рішення окружного адмінсуду щодо надання документації для проєктування готелю та ТРЦ під «мостом Кличко», що на Володимирському узвозі, 6, повідомляють Наші гроші.

Рішення суду за постановою від 26 травня 2020 року зобов’язує Департамент містобудування та архітектури КМДА надати ТОВ «Етрекс» містобудівні умови та обмеження (МУО).

Раніше повідомлялося, що 30 вересня 2019 року Департамент містобудування не видав «Етрексу» містобудівні умови та обмеження через невідповідність намірів забудови вимогам Генплану Києва. Адже більша частина обраної для будівництва ділянки за функціональним призначенням є територією вулиць і доріг, та частково – території громадських будівель та споруд.

Забудовник вирішив оскаржувати це рішення. Окружний адмінсуд Києва відмовив фірмі у задоволенні позову, вирішивши, що Департамент мав підстави не видавати МУО.

Врахувавши щільність та інтенсивність використання підзабудовних територій Києва на 2019 рік, апеляційний суд не погодився з висновками ОАСКу, визначивши функціональне призначення ділянки на Володимирському узвозі, 6 відповідно до чинного Генплану Києва, як «територію громадських будівель та споруд та частково територія вулиць і доріг».

«Отже, прийняття рішень щодо підвищення інтенсивності функціонально-планувальних якостей території без прийняття документів, які уточнюють їх функціональне призначення, що покладається на відповідний орган місцевої виконавчої влади, не може свідчити про його невідповідність містобудівній документації на місцевому рівні. У даному випадку, часткове визначення функціонального призначення території не забороняє будівництво об’єкту», – зазначив суд.

Тож колегія суддів дійшла висновку, що Департамент містобудування КМДА не навів жодних доказів, які б обгрунтували порушення принципів планувально-просторової організації забудови чи вказували б на недоцільність її розташування.

Нагадаємо, що декілька ділянок загальною площею 1,51 га на території Володимирського узвозу та в Центральному парку культури знаходяться в оренді у компаній, пов’язаних із забудовником Дмитром Буряком.

Читайте також: Для будівництва канатної дороги через Дніпро шукають інвестора.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button