Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23499 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Федерація профспілок України вимагає звільнити депутатку від «Слуги народу», голову комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради Галину Третьякову.

Скандал вибухнув навколо виступу Третьякової на онлайн-конференції Київської школи економіки в Zoom. Депутатка заявила, що у безробітних народжуються діти «низької якості», також наводила у приклад політику стерилізації малосвічених та малозабезпечених жінок.

«Великобританія дуже жорстока до тих, хто не працює. У них навіть колись був заступник міністра соцполітики, який сказав, що той, хто хоче отримати соціальну допомогу, повинен бути стерилізований. Ось така жорстока політика. Хочу сказати, що дуже часто Лі Куана Ю згадують, що там дуже хороший Сінгапур. Лі Куан Ю стерилізував жінок, у яких не було вищої освіти», – сказала Третьякова.

Третьякова викловила переконання, що держава має підтримувати «захисників і годувальників», а «бідним» та тим, хто «не має фінансової грамотності» – грошей давати не слід.

https://www.facebook.com/KyivSchoolOfEconomics/videos/299774131025217/

Федерація профспілок вважає таку позицію «антисоціальною та антигуманною» та вимагає звільнити депутатку з посади голови комітету соцполітики.

Слова Третьякової також прокоментувала омбудсманка Людмила Денисова.

«Рішуче засуджую будь-які заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація людини, заяви про поділ на якісних і неякісних дітей», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, у травні директор департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий заявляв, що громадські організації не повинні «розбещувати безхатченків», щоб тих не ставало більше. Попри резонанс, який отримала ця історія у соцмережах, посадовець досі лишається на своїй посаді.

Фото зі сторінки Галини Третьякової у Facebook

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button