Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Аналітичний центр, який пропагує творчість письменниці Айн Ренд і доктрину laissez-faire – принцип невтручання держави у функціонування вільного ринку – отримав від уряду США допомогу у розмірі один мільйон доларів, повідомляє Reuters.

Гроші підуть на збереження 35 робочих місць «Інституту Айн Ренд: Центру розвитку об’єктивізму», розташованого в Санта-Ані, Каліфорнія.

В Інституті не вважають, що така допомога суперечить принципам, які він сповідує, адже «держава сама по собі не має капіталу… вона лише розподіляє капітал інших».

Однак Reuters звертається до есе Айн Ренд 1962 року, в якому вона пише:

«Державна допомога бізнесу настільки ж руйнівна, як і утиски з боку держави, і єдине, чим уряд може допомогти національному процвітанню – це триматися подалі».

Айн Ренд народилася у Росії та після приходу до влади більшовиків емігрувала до США, де написала бестселер «Атлант розправив плечі» – роман, в якому вона викладає свої погляди на економіку та суспільний устрій. У центрі сповідуваного нею об’єктивізму та раціонального егоїзму – людина, яка піклується сама про себе виключно завдяки своєму талантові, а її індивідуальне щастя є найвищим етичним мірилом.

Інститут Айн Ренд, заснований 1985 року нащадком письменниці, займається переважно тим, що роздає навчальним закладам її романи, влаштовує конкурси студентських есе на теми її романів, а також продає її романи.

Фото: Ксенія Янко

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button