Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Програма House of Europe («Дім Європи») представила мобільний павільйон з оригінальною архітектурною конструкцією, що подорожуватиме містами України.

Його розробила команда українських архітекторів: Іван Протасов, Яна Бучацька, Дмитро  Міхєєв і Тарас Баран. Двічі на рік він приїжджатиме до міст, що потребують нових креативних просторів та мають запит на оновлення культурної інфраструктури. Там павільйон буде відкритий для охочих протягом кількох тижнів.

Одна з цілей проєкту ‒ об’єднувати представників різних сфер та створення атмосфери для активізації публічного простору, й таким чином, збагачення життя місцевої громади. Павільйон має сприяти зародженню нових ідей та проєктів, адже тут проходитимуть воркшопи, кінопокази та концерти Також тут надаватимуть інформацію про доступні програми від House of Europe та інших ініціатив ЄС в Україні та консультуватимуть щодо отримання грантів на навчання та індивідуальних стипендій.

«Для House of Europe ми запропонували павільйон, який своєю формою та всесторонньою орієнтацією створює повноцінний громадський простір. Цей простір даватиме містянам можливість вільної комунікації, взаємодії, участі у культурних подіях. Концепція павільйону була розроблена ще до пандемії, але цікаво, що і в теперішніх умовах його форма дозволить перебування в ньому з дотриманням соціальної дистанції», — розповів архітектор Іван Протасов.

У залежності від розташування та програми подій павільйону, він може приймати шість основних модифікацій. За словами Протасова, модульність матеріалів дасть команді змогу використовувати павільйон в різному контексті українських міст.

Мобільність конструкції павільйону, загальною площею 180 м2 забезпечують чотири індивідуально виготовлених контейнерів, модульні сценічні конструкції, оздоблювальної склопластикової решітки та дзеркального навісу, що збиратимуться на місці.

Два амфітеатри павільйону у різних комбінаціях зможуть прийняти майже 100 людей, третину з яких – під навісом висотою 4 метри, що захистить від дощу, сонця чи вітру.

Павільйон збудують вже цього літа, але вирушити містами України він зможе після зняття карантинних обмежень, пов’язаних з поширенням нового коронавірусу, повідомляє Представництво ЄС в Україні.

Усі зображення: House of Europe

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button