Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

17 липня Верховна Рада приєднала селище Коцюбинське до Бучанського району Київської області, проголосувавши за проєкт постанови №3650.

Ця постанова передбачає створення 136 укрупнених районів замість нинішніх 490. Зокрема, Київська область поділятиметься на сім укрупнених районів Київській області замість 25, як зараз. При цьому до складу Бучанського району включили селище Коцюбинське, що прилягає до Києва.

Самі жителі Коцюбинського висловлювали бажання приєднатися до Києва. Цю ідею підтримував і муніципалітет Києва. Зокрема, 2018 року Київрада проголосувала за приєднання селища до столиці.

Наразі мешканці Коцюбинського не мають змогу отримувати медичні послуги на такому ж рівні, як у Києві. Наприклад, у селищі є лише амбулаторія, а стаціонарну лікарню закрили у 2019 році.

Немає комунального транспорту, доїхати до Києва можна маршрутками до станції метро «‎Академмістечко» за міжміським тарифом. Водночас більша частина місцевих податків надходить до київського бюджету.

Фото: facebook.com/groups/Kotsubynske

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button