Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До Олімпійських ігор 2024 року в Парижі Францією почне курсувати новий швидкісний потяг TGV під назвою Avelia Horizon або «M». Відповідну заяву зробили представники французької державної залізниці SNCF, повідомляє Еuronews.

Масове виробництво такиї потягів планують запустити взимку 2023 року, а курсувати вони почнуть з червня 2024-го.

Ален Кракович, керуючий директором SNCF Voyages, назвав нову лінійку «потягами майбутнього». Зазначається, що модельний ряд поїздів Avelia Horizon розроблювався ще з 2010-х років. У вересні 2016 року французький оператор залізниці SNCF та компанія-розробник Alstom підписали угоду про співпрацю над новим поколінням TGV, а у 2018 році SNCF замовила компанії 100 моделей за 2,7 млрд євро. Виробництво планують продовжувати до 2033 року. 

Зазначають, що потяги нового покоління будуть більш сучасними та дешевшими в експлуатації, відповідатимуть принципам екологічного споживання (вони на 97% виготовлятимуться з переробленого матеріалу). Також вони мають стати на 20% менш енергозатратними, а оновлений двоповерховий потяг вироблятиме на 32% менше викидів CO2. Місткість потягів збільшиться до 740 пасажирів, а швидкість — до 350 км/год.

Окрім того, завдяки вбудованій піднімальній платформі пасажири з інвалідністю зможуть безперешкодно користуватися новими вагонами. Відповідно пероблаштують і вбиральні.

TGV (Train à Grande Vitesse — «швидкісний поїзд») — французька лінійка швидкісних пасажирських потягів з електричним приводом. TGV-поїзди були розроблені та виготовляються компанією Alstom у співпраці з французькою державною залізницею SNCF. Середня швидкість руху поїздів складає 270-300 км/год.

Читайте такожКоаліція 96 міст світу закликає створювати «15-хвилинні міста».

Обкладинка: концепт зображення потяга TGV «M» від компанії-розробника Alstom. Фото: Alstom

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button