Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/sylalyudey

Київські організації чотирьох партій – «Громадянська позиція», «Демократичний альянс», «Сила людей» та «Хвиля» – об’єдналися для участі у виборах депутатів Київради та міського голови. Про це очільники київськи осередків партій оголосили на пресконференції в Інтерфакс-Україна.

Представники партій наголошують, що це об’єднання «не є закритим клубом», та запрошують долучатися незалежні демократичні партії й активістів.

«Ми сподіваємося, що процес об’єднання політичних партій триватиме й надалі. І з часом ми побачимо в нашому об’єднанні набагато більше учасників та політичних діячів», – зазначила Ольга Гвоздік із «ДемАльянсу».

Олексій Гриценко з «Громадянської позиції» повідомив, що під час формування списку з 120 потенційних депутатів Київради перевірятимуть, аби ті не мали заплямованої репутації.

«Щодо міського голови – ми тільки зараз почали обговорювати людей, які є всередині нашого середовища і поза ним. Ми формуємо певний список і далі спільно визначатимемося. Тому що всім зрозуміло, що може піти Сергій Притула – це потенційна кандидатура, яку ми теж обговорюємо», – зазначив Гриценко.

За його словами, рішення про те, на базі якої партії об’єднання йтиме на вибори, ухвалюватимуть безпосередньо перед моментом, коли висуватимуться. Це буде суто технічне рішення, засноване на потенціалі партії для входження до Київради.

Місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня цього року. Партія «Слуга народу» провела праймеріз, на яких вирішила висувати на посаду міського голови Ірину Верещук. У перегонах також братимуть участь чинний мер Віталій Кличко, Борислав Береза, Михайло Добкін, Андрій Пальчевський та інші.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button