Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Wikipedia

Шостого серпня уряд Великої Британії вперше за більш як 400 років офіційно дозволив бобрам жити та розмножуватися у дикій природі, повідомляє Reuters.

Бобри були типовими для британської фауни до XVI-XVII століття, коли їх повністю винищили заради м’яса, шкіри, хутра та особливо – кастореума, бобрового струменю, який використовували у парфумерії та медицині. До нещодавнього часу бобри мешкали хіба що в закритих заповідниках.

Полювання на бобрів: ілюстрація з англійського середньовічного бестіарію, близько 1250 року.

Проти відновлення популяції бобрів виступали, зокрема, місцеві фермери, які вважали, що цей вид може порушити екосистему та наробити шкоди сільському господарству.

У 2013 році на річці Оттер (Видровій річці) у графстві Девон виявили родину бобрів, яка опинилася там несподівано та невідомо звідки. Цим бобрам дозволили залишитися на випробувальний термін. Протягом п’яти років за їхньою діяльністю та впливом на середовище мала слідкувати місцева природоохоронна організація.

Бобри швидко розмножилися, поширилися на весь басейн річки й зараз популяція налічує 15 сімей. Вони збудували 28 дамб. Спостереження довели, що їхня присутність позитивно вплинула на навколишніх тварин, зокрема риб, комах, птахів, гризунів. Дамби ж знижують ризик затоплення людських будинків, розташованих ближче до річки.

Екологи визнали, що бобри таки завдали деяких проблем фермерам, проте ці проблеми успішно вирішили.

У майбутньому британський уряд розгляне можливість відновлення популяції на національному рівні.

Читайте також: Архітектори створюють вулики для бджіл у місті. Чому це важливо?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button