Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Міненерго завершують підготовку Концепції та плану заходів щодо реформування державних підприємств вугільної промисловості. Про це повідомили в міністерстві за результатами зустрічі представників Міністерства розвитку громад та територій та Верховної Ради із міжнародними партнерами.

«Зараз Міненерго досліджує потреби ринку в енергетичному вугіллі та завершує розробку методології, за якою шахти будуть розділено на декілька категорій. В залежності від цього будуть оцінені перспективи подальшої долі вугледобувних підприємств», — йдеться у повідомленні.

Водночас у відомстві готують пілотний проєкт трансформації двох мономіст (там шахта — єдине підприємство, де можуть працювати люди) на сході та на заході України за німецьким проєктом. В Міністерстві зазначили, що ця реформа зацікавила міжнародних партнерів, вони очікують від української сторони конкретні пропозиції щодо міст та критерії, за якими вони будуть відібрані.

Читайте такожМіненергетики працюватиме над пілотним проєктом закриття шахт за німецьким досвідом.

В Україні, за словами в.о. міністра енергетики України Ольга Буславець, всього 65 міст, які залежать від вугільної промисловості. Для успішного та органічного закриття шахт у таких регіонах уряд спільно зі Світовим банком напрацьовує програму з реабілітації шахтарських регіонів.

Шахти планують закривати поетапно, після проведення оцінки ефективності вугільних підприємств.

Обкладинка: Іван Шилов / Regnum

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button