Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nikos Dzholas, Google Maps

Окружний адміністративний суд міста Києва поновив дозвіл на будівництво на Гоголівській, 32-В на території Павлівського скверу.

Ділянка площею 0,22 гектара перебуває в 25-річній оренді «Авіакомпанії “ВІТА”» з 2003 року. Дозвіл на будівництво Держархбудінспекція видала у серпні 2019 року. Йдеться про найвищу категорію будівництва, тобто вище 100 метрів.

У листопаді 2019 року ДАБІ за результатами перевірки анулювала містобудівні умови та обмеження, оскільки забудова суперечить функціональному призначенню ділянки. Відповідно до чинного Генплану, це територія громадських будівель і споруд, а не житлової забудови.

В ухвалі Окружного адмінсуду прямо вказано про невідповідність планів забудовника та функціонального призначення ділянки. Проте це не вплинуло на рішення поновити дозвіл. Зокрема, суддя Васильченко послалася на пункт ДСТУ-Н Б Б.1.1-12:2011, де сказано, що в громадських зонах можуть розташовуватись житлові будинки. «Наші Гроші» зауважують: ця настанова застосовується лише під час розроблення зонінгу міста, і суд не мав права застосовувати цей норматив, адже зонінг у Києві взагалі відсутній.

«Таке рішення адміністративного суду є очевидно абсурдним. Його необхідно скасувати, а наш рідний сквер – захистити. Тому прошу вас всіх прийти на зустріч о 19:00 (13 серпня – ред.) та поширити цей пост серед захисників Павлівського скверу», – коментує депутатка Київради Ольга Балицька.

Балицька нагадала, що дозвіл на забудову було скасовано за її ініціативою та за сприяння Альони Бабак – тодішньої міністерки розвитку громад та територій. У грудні 2019 року Бабак звільнилася, заявивши, що на неї чинили тиск через анулювання дозволів про будівництво – зокрема на Гоголівській, 32-В.

Зазначимо, у 2016 році архітектори та ландшафтні дизайнери презентували концепцію реконструкції Павлівського парку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button