Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23601 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/CoalitionOnHomelessness

Мерка Сіетлу Дженні Дуркан анонсувала будівництво 599 нових помешкань для бездомних. На це з бюджетів муніципалітету та штату виділили безпрецедентні 60 мільйонів доларів, повідомляє The Architect’s Newspaper.

На тлі коронавірусної кризи та інших локальних негараздів таке щедре фінансування свідчить про масштаб проблеми з бездомністю, вважає видання. До того ж у липні муніципалітет Сіетлу виділив 13 мільйонів доларів на допомогу безпритульним допомогу під час пандемії. У Сіетлі та окрузі Кінг нараховують 6500 бездомних.

На перерозподіл коштів не в останню чергу вплинули й антирасистські протести руху Black Lives Matter. Через расову нерівність бездомність частіше торкається чорношкірих, корінних народів та інших небілих американців, які зазвичай є біднішими і вразливішими.

Зокрема, місто припинило фінансувати й розформувало поліцейський підрозділ, який займався роз’яснювальною роботою серед безпритульних перед демонтажем їхніх тимчасових халуп. Натомість ці кошти спрямують безпосередньо організаціям, які допомагають безпритульним.

Фото: facebook.com/ThirdDoorCoalition/

У Сіетлі станом на сьогодні вже збудовано 3700 помешкань для тих, хто не має житла, ще 350 у процесі будівництва. Нове фінансування дозволить майже вдвічі збільшити кількість житла, яке щороку зводиться для бездомних.

Шість будинків на 599 квартир будуватимуть із готових модулів і за спрощеною дозвільною процедурою. Завершити планують до кінця 2021 року.

Таким житлом забезпечуватимуть хронічно безпритульних, тобто передусім людей з інвалідністю, які були бездомними більш як протягом року або ж опинялися на вулиці чотири чи більше разів потягом трирічного періоду.

Зазначимо, що нерідко до сплеску бездомності у США призводить діяльність великих корпорацій, передусім в IT-секторі: концентрація високооплачуваних робочих місць призводить до зростання вартості оренди житла, підвищення цін та більшого соціального розриву. Інші, не такі заможні містяни, неспроможні оплачувати рахунки, нерідко опиняються на вулиці. У Сіетлі компанія Amazon, яку так само звинувачують у здорожчанні вартості життя, торік збудувала восьмиповерховий притулок для бездомних родин із дітьми.

Читайте також: У США витрачають мільйони доларів на мобільні застосунки з пошуку бездомних. Замість будівництва житла

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button