Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

26 серпня на Байковій горі біля київського крематорію покажуть документальний фільм «Шелест кроків» про українських митців Аду Рибачук та Володимира Мельниченка. Стрічку транслюватимуть на створену ними Стіну Пам’яті.

Стіна Пам’яті – головний монументальний твір художників, горельєф завдовжки понад 200 метрів, який вони створювали 13 років. Навесні 1982 року його знищили, заливши бетоном у зв’язку зі святкуванням 1500-річчя Києва. 2018 року було відновлено фрагмент Стіни Пам’яті.

«Те, що мало стати рубежем між світом живих та світом мертвих, підписом одного лише наказу Секретаря ЦК КПУ перетворилось на документальне свідчення підміни пам’яті забуттям, свободи ідеологією, культури пропагандою», – зазначають організатори кінопоказу.

Фільм режисерки Ксенії Кравцової розповідає про переплетіння творчості та особистих стосунків Рибачук і Мельниченка.

Показ відбудеться о 20:00 у середу 26 серпня. Вхід за реєстрацією.

Ада Рибачук померла 2010 року, 88-річний Володимир Мельниченко живе у будинку-майстерні на вулиці Малопідвальній у Києві та продовжує створювати скульптури.

Рибачук і Мельниченко також є авторами модерністського фонтану з мозаїками «Зорі та сузір’я», який реставрували торік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button