Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Віталій Савчук

Киянин Віталій Савчук анонсував нову руйнівну вечірку в під’їзді свого будинку на Подолі, щоб зібрати кошти на ремонт.

Торік ми писали, як Віталій, який живе у будинку 1899 року, запросив гостей на руйнування сходової клітки на четвертому поверсі. Гості розмальовували і дряпали стіни й натомість скинулися на ремонт.

Після цього робочі замінили вікна на трьох поверхах, укріпили віконну арку, поштукатурили й пофарбували стіни тощо. Ремонт обійшовся майже у 90 тисяч гривень.

Фото: Віталій Савчук

Цього разу хочуть відреставрувати весь під’їзд, вхідну групу, подвір’я і частину фасаду. За підрахунками, це коштуватиме 320 тисяч гривень. Віталій та його дівчина збираються оплатити 300 тисяч, ще 20 тисяч дав нотаруіс, який працює у будинку.

«Ми не просто фарбуємо. Якщо є тріщина, ми її залатаємо. Якщо є балкон, його відновимо. Якщо на балконі немає водовідводу, він з’явиться», – запевняє Віталій.

Він також заявив, що в історичному будинку не можуть стояти двері з глухого заліза. Двері планують замінити на дерев’яні зі склом.

Вже відновили частину фасаду з боку подвір’я. Наступний етап – власне руйнівна вечірка, завдяки якій сподіваються зібрати частину суми на подальший ремонт.

Усіх охочих взяти участь у погромі Віталій не зможе запросити, тож пропонує зробити внесок в обмін на листівку. За умови пожертви на суму від 500 гривень, дарувальник може замовити будь-який напис на стіні під’їзду, який Віталій сфотографує, надрукує на листівці та надішле з Нью-Йорка (якщо на той час місто не буде закрите через пандемію).

Фото: Віталій Савчук

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button