Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: blog.bolt.eu

Київська міська адміністрація та компанія Bolt випустили спільну заяву, в якій повідомляють, що дійшли згоди щодо прокату електросамокатів у столиці.

У заяві йдеться про те, що електросамокати та інший мікротранспорт є частиною інфраструктури сучасного міста і світовим трендом, який дозволяє швидко вирішити проблему «останньої милі». Проте чинне законодавство поки ніяк не регулює їхнє використання.

Тож планують терміново розробити перелік правил із безпеки та використання, якими будуть послуговуватись користувачі самокатів протягом тестового періоду, що триватиме до кінця сезону 2020 року (орієнтовно до жовтня-листопада).

Bolt запустила сервіс прокату електросамокатів сьомого серпня. Наступного дня міський голова Віталій Кличко заявив, що цей сервіс є незаконним. У Bolt заявили у відповідь, що неврегульоване питання електросамокатів не означає їх заборони.

Нагадаємо, днями Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт, який додає користувачів електросамокатів до учасників дорожнього руху.

Читайте також: У Львові протягом тижня діятиме єдиний абонемент на електротранспорт, велосипед і електросамокат

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button