Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23518 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Віталій Кличко заборонив використовувати електросамокати Bolt у Києві, зазначивши, що компанія несанкціоновано встановила їх пункти прокату.

«Компанія Bolt без погодження з містом розмістила пункти прокату електросамокатів у столиці. Рух цього виду “транспорту” не врегульований чинним законодавством України. Тому місто не може дозволити компанії надавати такий вид послуг.» – з допису міського голови на офіційному Telegram-каналі.

Кличко закликав Bolt «прибрати несанкціоновано встановлені пункти прокату» та дотримуватись чинного законодавства. Інакше мер погрожує прибрати самовільно розміщені пункти з електросамокатами.

Він додав, що КМДА отримала пропозиції на проведення інвестиційного конкурсу на розміщення пунктів прокату електросамокатів за принципом велопрокату, що буде проведений після внесення змін до законодавства України про дорожній рух.

Нагадаємо днями в Києві запустили прокат перших  500 електросамокатів від Bolt. Перші точки прокату запрацювали на Поштовій площі, Майдані Незалежності, Бессарабські площі, Золотих воротах і в Маріїнському парку.

У компанії Bolt зазначили, що електросамокат може стати рішенням для «останньої милі подорожі» – дороги від зупинки громадського транспорту до роботи чи дому, та зменшити кількість автівок в центрі.

Обкладинка: з сайту Bolt

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button