Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення з Google Maps, 2015 рік

Днями користувачі соцмереж звернули увагу на триповерхову надбудову на гаражі, розташовану на вулиці Косенка на Виноградарі. Цій конструкції вже щонайменше п’ять років, але після фото Ігоря Дудіна до районного управління благоустрою почали надходити скарги, повідомляє ТСН.

Гараж із надбудованим другим поверхом та підвальним приміщенням належить Олексію. Власник запевняє, що приміщення перебуває в його приватній власності і він має всі документи. Він – мисливець, тому інтер’єр оформлено у стилі мисливської хатини – на стінах висять роги та картина Шишкіна.

На третьому поверсі – надбудова з обитим пластиковим балконом, на четвертому – апартаменти зі зрубу.

Ці споруди входять до гаражного кооперативу, зі зручностей тут лише електрика. Голова кооперативу розповів інспектору з благоустрою, що головує рік і судиться з попередніми очільниками. Він не знає, чи є документи в усіх власників, хто звів надбудови.

Інспектор вручив голові кооперативу припис із запитом на дозвільні документи. Якщо документів немає, виноситимуть клопотання про демонтаж надбудов.

Місцеві мешканці розповіли, що спершу були проти надбудов, але згодом звикли і навіть радіють, що чотириповерхова конструкція захищає їхні будинки від шуму та пилу з боку автомобільної дороги. А власники інших гаражів зізналися журналістам, що самі б надбудували собі поверхи, якби була можливість.

Фото: Ihor Dudin

Читайте також: У моєму будинку сусід надбудовує дах. Що з цим робити?

Нагадаємо, одну зі скандальних надбудов зводили на даху будинку на вулиці Антоновича – будівельники пробили стелю сусідам знизу, і ті були змушені виїхати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button