Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Murray Fredericks

Архітектурна майстерня CplusC спроєктувала у Сіднеї, Австралія, будинок із городом на даху та аквапонічною системою, яка включає маленьку рибну ферму, повідомляє Dezeen.

The Jungle House (Дім-Джунглі) – це будинок директора майстерні та його родини. Старий аварійний дім, що стояв на його місці, довелося знести і збудувати новий, який мав би бути подібний у плані та масштабі, згідно з проєктом реновації.

Нову споруду зробили з використаних матеріалів. На бічному фасаді встановили сонячні панелі.

Вікна, які розміщено там само, де були вікна старого будинку, обрамили штучно кородованою сталлю. Віконні отвори на нових місцях позначено рамами з металу з білим глянцевим напиленням.

Система на даху збирає дощову воду для невеликого вузького басейну з окунями. Рибний ставок розміщено між стінами подвійного фасаду. Насичена азотом вода з рибного ставка зволожує та удобрює городину. Залишки води потрапляють у резервуар під землею, фільтрується та знов потрапляють до рибного басейну.

Рослини також ростуть у вазонах, вмонтованих у проміжку між зовнішніми стінами фасаду. Вони одночасно прикрашають екстер’єр та інтер’єр будинку.

Передбачалося, що мешканці будинку зможуть їсти рибу, фрукти й овочі, які самі вирощують. Та, на жаль, аквапонічна система вже встигла постраждати від сильних пожеж в Австралії. Шар попелу вкрив басейн із рибою, і всі окуні померли. Нову рибу зможуть запустити до резервувару лише наступної весни.

Замість паркану – зелена решітка, вздовж якої висадили ліани маракуї. Коли маракуя виросте, сусіди і перехожі зможуть зривати фрукти.

На нижньому поверсі є гараж, де родина зберігає свій автомобіль – звісно, електричний.

Дивіться фото: У Південній Африці збудували вузький будинок посеред лісу, не зрізавши жодного дерева

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button