Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві в середині вересня запустили автоматизований прокат електросамокатів Kiwi. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

Для початку користування сервісом необхідно завантажити мобільний застосунок на смартфон через App Store або Google Play, зареєструватися та знайти найближчий самокат на карті. Після сканування QR-коду на самокаті транспортом вже можна користуватися.

Тариф за розблокування самокату складає 15 грн, хвилина поїздки в будній день коштує 2,50 гривень, у вихідний – 3,50 гривень. Одна година користування в будній день обійдеться в 165 гривень, у вихідний – 225. При введенні номеру картки для першого депозиту потрібно вибрати один з пакетів: 200, 400, 600 і 1000 гривень. Депозит може поповнюватися автоматично, якщо баланс стає менше десяти гривень, в іншому випадку поїздка завершиться самостійно. Щоб завершити поїздку потрібно сфотографувати свій припаркований самокат за допомогою мобільного застосунку. Самокати не прив’язані до певних точок, тому їх можна залишити в будь-якій локації центру міста (головне, щоб вони не заважали перехожим і автомобілям).

Киянин Єгор Шуміхін, який вже протестував новий сервіс, поділився враженнями та зазначив недоліки, які на його думку, має прокат електросамокатів.

«Обмежена територія, якою можна пересуватися; велика кількість місць, де заборонено завершувати поїздку (штраф 400 грн); повний бардак в додатку, інформація в якому не відповідає заявленому на табличці, що прикручена до самокату, вся довідкова інформація розрахована на Одесу і не адаптована під Київ», – зазначив Єгор у дописі на своїй сторінці в Facebook.

В Україні перший прокат електросамокатів Kiwi запустили в березні цього року в Одесі.

У Києві в серпні компанія Bolt також запустила сервіс прокату електросамокатів. Наступного дня мер міста Віталій Кличко заявив, що цей сервіс є незаконним. У Bolt заявили у відповідь, що неврегульоване питання електросамокатів не означає їх заборону. Проте вже в вересні КМДА та Bolt дійшли згоди щодо прокату електросамокатів у столиці.

У зв’язку з активною появою сервісів прокату електросамокатів столична влада планує терміново розробити перелік правил із безпеки та використання, якими будуть послуговуватись користувачі самокатів протягом періоду, що триватиме до кінця сезону 2020 року (орієнтовно до жовтня-листопада).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button