Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Роман Ратушний. Фото: facebook.com/r.ratushnyy

Громада захисників Протасового яру від забудови прагне мати свого представника у Київраді – саме тому засновник ГО «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний балотується від партії УДАР Віталія Кличка у 12-му окрузі. Про це повідомляється на сторінці спільноти.

ГО «Захистимо Протасів Яр» повідомляє, що уклала з партією УДАР Меморандум про забезпечення представництва в міській раді. Згідно з угодою, УДАР зобов’язується голосувати за проєкти, які подаватиме Ратушний у разі обрання його депутатом. Також партія зобов’язується самостійно ініціювати створення парку на всій території Протасового яру та протидіяти забудові.

«За рік боротьби за парк Протасів яр ми стикнулись з купою обмежень функціоналу, які накладаються на громадського активіста і при цьому відсутні у депутата. Тому мною і координаторами громади Протасового яру було ухвалене рішення брати участь у виборах, аби не бігати за депутатами від чужих районів по допомогу», – зазначає сам Ратушний.

Він повідомив, що громаді надійшли пропозиції від двох партій. Перша партія, «яка себе нічим не заплямувала», висунула вимогу щодо партійної дисципліни, що, за словами активіста, є неприйнятним з точки зору «суб’єктності громади». Тож пристали на пропозицію другої політсили – партії УДАР.

«Така співпраця громади з політичною партією обумовлена вимогами нового законодавства, за яким балотуватись на виборах можна тільки від політичної партії. При цьому її формат не лише зберігає, але й, у випадку обрання нашого представника депутатом, посилює суб’єктність громади Протасового яру», – йдеться в заяві громади.

В умовах нової виборчої системи виборець має проголосувати не тільки за партію, а ще й за кандидата, вписавши номер кандидата у бюлетень. У громаді Протасового яру порахували, що Ратушний (№5) має зібрати не менш як 3000 голосів у межах Солом’янського району, щоб потрапити до Київради.

ГО «Захистимо Протасів Яр» виступає проти будівництва у Протасовому Яру три башти ЖК Tourbillon висотністю понад 30 поверхів.

Нагадаємо, виборчі списки оголосили партії Батьківщина, Голос, Слуга народу, Європейська солідарність.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button