Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/skyup.aero

Українському лоукостеру SkyUp загрожує банкрутство, повідомив в інтерв’ю Українській правді співзасновник авіакомпанії Олександр Альба.

SkyUp почала здійснювати перельоти у травні 2018 року. Авіакомпанією, яка позиціонує себе як лоукостера, володіє туроператор Join UP! За підрахунками, через пандемію коронавірусу SkyUp втратила 30 мільйонів доларів.

«Зараз ми будемо оновлювати цифри збитків, бо вже абсолютно зрозуміло, що вересень буде гіршим за серпень», – зазначив Альба. Зокрема, за його словами, авіакомпанія зазнала «божевільного удару» через скасування паломництва хасидів в Умань.

Підприємець звертає увагу, що авіакомпанії доводиться конкурувати з перевізниками, які отримують допомогу від своїх урядів.

«Ми конкуруємо з Wizz Air, який отримав 440 мільйонів фунтів фінансової допомоги. Це майже 800 мільйонів доларів. І сьогодні вони літають із завантаженням 20-30-40 пасажирів. Lufthansa отримала 9 мільярдів євро. Air France та KLM – 12 мільярдів. Деякі країни надають субсидії на внутрішні перельоти. А в нас досі внутрішні перельоти обкладаються ПДВ, через що переліт до Варшави коштує дешевше, ніж усередині країни», – зазначив він.

На думку Альби, український уряд мав би надати SkyUp безповоротну підтримку, співмірну сплачуваним податкам. Торік компанія сплатила 200 мільйонів гривень податків та зборів.

«В усьому світі авіакомпанії отримали два пакети допомоги: перший – це безповоротна фінансова допомога. Вона йде на зарплати, на лізинг, на оренди офісів задля того, щоб компанія не вмерла. І після цього їм ще й виділили під державні гарантії величезні кредити. Ми не отримали ані першого, ані другого. Ми не отримали жодної копійки», – заявляє співзасновник SkyUp.

Нагадаємо, в аеропорту «Бориспіль» гооврять про можливе банкрутство через пандемію коронавірусу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button