Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Семен Широчин

На Голосіївському проспекті демонтують старі радянські ліхтарні опори. Дослідник Києва Семен Широчин опублікував фотографії процесу влаштування фундаментів під нові ліхтарі. Раніше він повідомляв, що у КП «Київміськсвітло» обіцяли зберегти оригінальні ліхтарі.

У коментарі «Хмарочосу» пресслужба «Київміськсвітло» повідомила, що в результаті обстеження опор їх визнали аварійними і такими, що не підлягають подальшій експлуатації.

«Тому дані опори будуть утилізовані. Але розуміючи принциповість та актуальність збереження архітектурного стилю Голосіївського проспекту, КП “Київміськсвітло” передбачило встановлення нових опор, які по архітектурним формам не будуть відрізнятися від існуючих. А саме, декоративні чавунні форми будуть повністю відтворені», – запевнили у пресслужбі.

Фото: Семен Широчин

Крім того, «Київміськсвітло» написало у коментарях до допису Широчина, що розроблений «Київавтодором» проєкт реконструкції Голосіївського проспекту передбачає розширення профілю проспекту, а отже нове розташування опор. Тому опори переносять на нові фундаменти.

У серпні «Київміськсвітло» провело тендер на капремонт мережі зовнішнього освітлення на Голосіївському проспекті. З переможцем підписали договір на 470 тисяч гривень.

Нагадаємо, торік «Київміськсвітло» демонтувало у Маріїнському парку чавунні ліхтарні стовпи, встановлені у 1950-х роках. Широчин оголосив збір коштів на реставрацію історичних ліхтарів, які зберігалися на складі комунального підприємства. У липні цього року встановили перший відреставрований ліхтар. Середню вартість рестраврації одного ліхтаря наразі оцінюють у 45 тисяч гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button