Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олександр Гусєв

Згідно з виданими дозволами, власник історичної будівлі на вулиці Саксаганського, 76 мав не руйнувати її, а реконструювати без зміни зовнішніх параметрів. Про це заявив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій.

«Містобудівні умови та обмеження на реконструкцію з надбудовою були видані 15 березня цього року і передбачали проєктування будівлі без зміни зовнішніх параметрів та висотою до 27 метрів. Власник будівлі вирішив не «паритися» з відновленням історичного будинку, а просто знести його. Звісно, всупереч правилам і виданим містобудам», – повідомив Тацій.

Так садиба виглядала у 2012 році. Фото: Ян Медников

Двоповерхову садибу на Саксаганського, 76 знесли 26 вересня. Будинок Лошевича, за словами краєзнавців, простояв тут щонайменше півтора століття. При цьому будинок не перебував на обліку як пам’ятка архітектури.

На місці знесеної садиби планують звести п’ятиповерховий будинок з цегляно-скляним фасадом, дуже подібним до фасаду будинку Cartier в Нью-Йорку.

«Хмарочос» взяв інтерв’ю у власника знесеної будівлі Армена Варданяна.

Ліворуч – ескіз фасаду на паспорті будинку на Саксаганського, 76, фото: Фото: Олександр Гусєв; праворуч – будинок Cartier в Нью-Йорку, фото: amasow.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button