Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: MVRDV

Нідерландське архітектурне бюро MVRDV спроєктувало офісно-торговельний центр у Детройті. Споруду розмістять посеред історичного Східного ринку – найбільшого фермерського ринку США, повідомляє Wallpaper.

Східний ринок з’явився у 1840-х роках, а всередині ХХ столітя район занесли до Національного реєстру історичних місць. Його площа складає 17 гектарів. Останні 20 років це місце почало приваблювати креативний клас і джентрифікуватися.

На Східному ринку відкрилися художні галереї, майстерні, крамниці, кав’ярні та ресторани. Прилеглі райони стали активншіе забудовуватися. Впізнаваною особливістю ринку стали мурали. Тут почали проводити фестиваль стрітарту. Також щороку Східний ринок проводить Детройтський книжковий фестиваль.

Проєкт MVRDV має назву Glass Mural («Скляний мурал»), адже фасад з усіх чотирьох боків огортатиме скляна оболонка, на якій відтворять стінописи місцевих художників DENIAL і Sheefy McFly.

Будівля складатиметься з трьох об’ємів, перший з яких декорують муралом DENIAL, другий – муралом Sheefy McFly, а верхній буде площею, вакантною для інших розписів. З верхнього об’єму буде передбачено доступ до відкритої тераси.

В MVRDV вважають, що проєкт виявлятиме повагу до історичної локації та відображатиме її культурну особливість.

Для Glass Mural знесуть будівлю, розташовану на відведеній під забудову ділянці.

Читайте також: Купуй, відпочивай та оселяйся. Що роблять з критими ринками у світі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button