Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Опечатування арештованої новобудови тривало кілька годин.

Вчора, 5 жовтня, поліція опечатала будівельний майданчик на вулиці Мирній, 2/1, відомий як «будинок Білозір». До цього місто не могло зупинити будівництво 12-поверхового ЖК — ані у квітні, коли київський ДАБК скасував право на виконання будівельних робіт, ані у травні, коли суд двічі накладав на нього арешт.

Для того, щоб зайти всередину, правоохоронці змушені були викликати службу ДСНС: фахівці мали відкрити двері до одного з приміщень, в якому «забарикадувалися» будівельники. Втім, зробити це так і не вдалося: юристи забудовника заявили, що це приміщення вже є купленою квартирою, а отже — приватною власністю.

Забудовник встиг оформити недобудовані квартири як об’єкти нерухомості.

— Проблема в тому, що замовник будівництва вже ввів будинок в експлуатацію, — пояснив «Хмарочосу» екс-радник міського голови Києва Максим Бахматов. — Йому вдалося це зробити через електронний кабінет забудовника, який наразі не працює. Цей кабінет призначався для надання адміністративних послуг щодо невеликих об’єктів: наприклад, квартир та малоповерхових будинків.

«Ця ж багатоповерхівка була введена в експлуатацію як чотириповерхова садиба з антресолями».

За його словами, лише за минулий місяць в поліцію надійшло 25 заяв від місцевих мешканців, які бачили, що на арештованому майданчику продовжуються роботи. Така кількість заяв стала для слідчих додатковим обгрунтуванням того, що будівництво потрібно опечатати.

— Все, що можна було тут арештувати, вже арештоване, — каже Бахматов. — Але, як бачимо, ця історія — про слабкість держави, чиї заборони все одно нахабно обходять.

Нагадаємо, що це будівництво отримало назву «будинок Білозір» через те, що ділянка належить Оксані Білозір — нардепу та артистці, що має родинні зв’язки з екс-президентом Петром Порошенком. Вона отримала цю ділянку в приватну власність у 2004 році для «садибного будівництва», а за два роки передала її під забудову Івану Владу з с. Біла Церква Закарпатської області.

Сьогодні користувачем та замовником забудови є обслуговуючий кооператив «Зелений замок». Його засновники — позафракційний депутат Київради Андрій Білозір, син Оксани Білозір, та її колишня помічниця. На цих виборах до Київради Андрій балотується вже від партії УДАР, на четвертому окрузі Деснянського району.

На сайтах продажу нерухомості ця забудова має назву ЖК «Зелений Замок», де ціни на квартиру стартують від 4,2 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button