Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шевченківський суд наклав повторний арешт на «будинок Білозір» та заборонив проводити там будь-які будівельні роботи. Про це повідомили у дописі в Facebook депутатка Київради Ольга Балицька, а також радник міського голови Максим Бахматов.

За словами Балицької, «під час розгляду клопотання представник забудовника на стенограму заявив, що будівництво є законним і має всього чотири поверхи. Відповідно до його слів, усе, що надбудовано вище, є … антресолями!».

Максим Бахматов додав, що незважаючи на численні звинувачення та конкретні докази порушень, «представник забудовника спокійно і чітко пояснював, що порушень поверховості немає. І будівля не 12-поверхова, а (має) 4 поверхи».

З допису Максима Бахматова

Він повідомив, що сторона обвинувачення надала усі докази, що раніше передала до прокуратури: про порушення цільового призначення ділянки (де дозволена тільки садибна забудова не вище трьох поверхів), про обмеження у чотири поверхи, про необхідність затвердження в департаменті культури і мінкульті проєкт та про ігнорування обговорення проєкту на громадських слуханнях.

На сайтах продажу нерухомості «будинок Білозір» має назву ЖК «Зелений Замок», ціни на квартиру там стартують від 4,2 мільйонів гривень.

«Поверхів немає, а квартири і басейн на поверхах є і не треба арештовувати, бо вже арештовували і це тільки відлякує інвесторів, що купують квартири в садибному будинку, де є багатоквартирний будинок, поверхів якого немає, але квартири є»,  пише Бахматов.

Вперше заборону на будівництво будинку наклали на початку квітня 2020 року. На той момент забудовник вже встиг звести десять поверхів попри обмежувальні норми у три поверхи. Заборону зняли 15 травня, тоді слідчий суддя скасував арешт за клопотанням обслуговуючого кооперативу «Зелений замок», який є користувачем та замовником забудови. Засновниками цього кооперативу є син співачки й ексдепутатки Оксани Білозір та її колишня помічниця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button